Redőnyök és szúnyoghálók

Hívjon minket!

(+36) 70-610-8341

Árnyékolás mesterfokon

Termékeink színvonala megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek. Kizárólag kiváló minőségű anyagokkal dolgozunk, rövid határidővel. Kiegészítő termékeinkre 3 év teljes körű garanciát vállalunk.

Az árnyékolástechnika minden területén állunk megrendelőink rendelkezésére, legyen szó akár külső, akár belső árnyékolásról.

Műanyag redőny

image 1 144964

Az új típusú műanyag redőny tokja nem rozsdásodó szinterezett Lindab lemez, a tokvég szinterezett alumínium. A redőnypalást csapágyazott fémhengeren fut, a láb pedig hangelnyelő kefét tartalmaz, mely a csendes működést biztosítja. Alapesetben fehér tokkal, lábbal és palásttal rendelhető a termék.

Új ház építésénél már előre kialakítható a redőnytok helye, mely a nyílászáró fölött helyezkedik el úgynevezett vakolható tokos redőny. Így a redőny tokja nem takar be az ablakfelületbe, később szigetelhető és színezhető. A redőny tokszerkezetének elején Hungarocell található, ami megkönnyíti a vakolást. A rejtett tokos redőnyöknél semmilyen kapcsolat nincs a lakás beltere és a vakolható tokos redőny között, mert a redőny szerviznyílása a lakáson kívül helyezkedik el. A vakolható redőnyök szerelése a nyílászárók beépítése után, de feltétlenül a külső vakolat elkészítése előtt kell, hogy megtörténjen. A nyílászárók beépítésénél okvetlen figyelembe kell venni a vakolható redőnyök tokméretét és helyszükségletét. Az épület vakolása után a mindössze a redőny lábszerkezete látható, a tokszerkezete nem, ezáltal egy esztétikus megjelenésű külső homlokzatot kapunk. A redőnyök mozgatása általában gurtnival történik.

Alumínium redőny

image 1 144987

A redőny lamella 37 mm-es kettősfalu alumínium lécből készül, környezetbarát habbal van kitöltve, ami biztosítja a redőny kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságait, így a hőszigetelési értékük eléri a K=1,1 W/m2K, zajszigetelési értékük pedig 36 dB. Az alumínium redőnyök lábszerkezete szintén alumíniumból készül, de a csendes működés érdekében kefebetétek találhatók a lefutók mindkét oldalán. Az alumínium redőnyök minden típusa csapágyazva van. A golyóscsapágyazás halk és precíz működést eredményez. Ezért az alumínium redőny mozgatása még gurtnis mozgatás esetén is könnyű, motoros hajtáskor a csendes működést és pontos végállást garantál. A hőszigetelt alumínium redőnyök motoros mozgatásúak is lehetnek.

Ez a változat is rendelhető beépített szúnyoghálóval. Ez esetben a redőny és a háló egy tokban helyezkedik el, de egymástól függetlenül működtethető.

Ráépítő tokos / belső tokos redőny

Belsőtokos változatnál a tokszerkezet a falban található, régi családi házaknál ez a jellemző típus. Ezek cseréjét is vállaljuk. Csere esetén műanyag vagy alumínium redőnylécet használunk a faredőny kiváltására. A belső tokos redőny az új építésű lakások esetében is tökéletes megoldás. Fontos, hogy már a tervezésnél figyelembe vegye a redőnytok helyigényét.

Mint azt a nevéből is kivehetjük, ez a redőny az ablak felett kerül elhelyezésre. Ennél a típusnál a nyílásméretet a redőnydoboz magasságával nagyobbra kell kialakítani. A redőnydoboz mérete a nyílászáró magasságának függvénye. Típustól függően külső és belső oldalon is kérhető vakoló éllel, így akár külső és belső szigetelő réteget is felhelyezhetünk. Komplett új redőny esetében a redőnytokot a nyílászáróra szereljük, és együtt kerül beépítésre. A redőnytok légkamrás műanyag elemből épül fel és belső hőszigetelő betéttel van ellátva, így hőhíd mentes szigetelést nyújt. A vakolható tokossal ellentétben, ennek a redőnytípusnak a szerelő fedele a nyílászárón belül van.

Ez a változat is rendelhető beépített szúnyoghálóval. Ez esetben a redőny és a háló egy tokban helyezkedik el, de egymástól függetlenül működtethető. Az összes típus lehet gurtnis és motoros mozgatású.

Vakolható tokos redőny

alu vak

A vakolható tokos műanyag redőnyök általában az épület tervezési fázisában vagy a ház felújításánál nyílászáró cseréknél már eldöntött a redőnytípus kivitelezése. Vakolható tokos redőnyök előnye, hogy nem takar be a nyílászáró feslő részébe valamint az épült homlokzatának egységes látványa a redőny tok nélkül, hiszen a redőny le van vakolva. A szervizelés a vakolható tokos redőny alsófelén kialakított szerviz fedél leszerelésével javítható.

A kivitelezésnél nagyon fontos, hogy a nyílászárókkal valamint a vakolat vagy dryvit végső méretéhez építsük be az ablakot, hogy a vakoló élre kerüljön a vakolat. Valamint a nyílászáró magasságát a vakolható tokhoz tervezzük. A magasság a vakolható tok alja az ablak felső részéből 3-4cmm takarjon be. Így a redőny az ablakfelületet nem takarja viszont a gurtni egyenes fúrással bevezethető.

Motoros redőny

motorosredony

Praktikussá, kényelmessé és biztonságosabbá tehetjük a motorizált árnyékoló mozgását automatizálással. Miből áll egy automatikusan működő árnyékoló?  Szükség van egy árnyékolóra (redőny, reluxa stb.), amelybe bekerül egy csőmotor, az azt működtető vezérlésre (amely lehet rádiós, vagy vezetékes), illetve különböző érzékelőkre (szél-, fény-, hőmérséklet érzékelő) és/vagy programórára.

Árnyékolóink egyszerűbb, könnyebb mozgathatóságát motorizálással érhetjük el. Ez bármely tengelyre tekeredő árnyékolónál alkalmazható. Lamellás árnyékolók, vagy kapuk mozgatása sem akadály. Minden egyes csőmotor különleges formatervezéssel készül kifejezetten a mozgatni kívánt árnyékolóhoz igazítva rádiós vagy vezetékes kivitelezéssel.

Vakolható tokos kivitelben is elérhető.

Fix rovarháló

unnamed

A legegyszerűbb rovarvédelmi megoldás a fixkeretes szúnyogháló, mely télen könnyen levehető, tavasszal egyszerűen felszerelhető. Alkalmazása: legfőképpen kis felületeknél alkalmazandó maximum 120 x 150 cm-ig, de nagyobb felületre is legyártható erősített alumínium profilból. Amennyiben nincs rá szükség, percek alatt eltávolítható. A háló anyagát tekintve időjárásnak ellenálló, sűrű szövésű, szürke színű, műanyag bevonatú, tűzálló, optikai szempontból láthatatlan, üvegszálas anyagból készül. Az alumínium keretes alapáron fehér rendelhető, illetve egyedi színre, a RAL színskála szinte bármelyik színére színterezhető.

Fix peremes rovarháló

alu. fix peremes szunyoghalo

Vannak olyan helyzetek ahol emeleti ablakokra szeretnénk fix szúnyoghálót felrögzíteni, ilyenkor a peremes szúnyoghálókat alkalmazzuk, ezek az ablakot falcába helyezkednek el, a rögzítést elfordítható fülek segítségével oldjuk meg. A keret a peremes szúnyoghálók esetében csak alumínium lehet, így minden színben és fóliázással rendelhető. Ami miatt nem javasoljuk az alkalmazását, az épp a könnyen kezelhető rögzítő fülekből adódik, mivel a szúnyogháló fülek az ablak tömítőgumijának rugalmasságát használják ki, hogy ráfeszüljenek az ablakra. Ezért idővel a tömítő gumi maradandóan eldeformálódhat, a fülek helyénél a ellapuló gumi helyén az ablak szigetelése romlik. A peremes szúnyogháló kerete minden esetben alumíniumból készül, így a színek tekintetében nem lehet nagy gondunk, hiszen a RAL skála szerinti összes szín mellett a fóliás kivitelek is elérhetőek.

Rolós szúnyogháló

rolos szunyoghalo

A könnyen kezelhető és kis helyigényű, mozgatható változat előnye, hogy használata után egy mozdulattal eltüntethető. A háló anyagát tekintve időjárásnak ellenálló, sűrű szövésű, szürke színű, műanyag bevonatú, tűzálló, optikai szempontból láthatatlan, üvegszálas anyagból készül.

A tok és a keretprofil 45 x 45mm-es extrudált alumíniumból készül. A lefutó sínben szőrkefe fut végig, így 100%-os védelmet nyújt a rovarok ellen, a hálót rugóerő húzza a kisméretű kazettába, ha a háló nincs leengedve, ki lehet hajolni az ablakon. Maximális méret: 160 x 180 cm. Ha az ablakra redőnyt is akarunk szerelni, akkor a kombinált szúnyoghálós redőnytokot célszerű választani, mivel lényegesen olcsóbb és esztétikusabb attól mintha külön szerelnénk fel.

Létezik oldalra húzható (vízszintes mozgatású) változat is amelyet főképp erkélyajtókra és bejárati ajtóra ajánlunk.

Toló szúnyogháló ajtó

r3iy0pq48k5z

A toló szúnyogháló ajtók a nagyfelületű teraszajtók ideális tartozékai, melyek szezonon kívül könnyen leakaszthatóak és eltárolhatóak a garázsban.

Ha ismeri a toló szúnyogháló ajtó előnyeit, akkor azt is pontosan tudja, miért érdemes választania. Ez a megoldás kifejezetten nagy felületekhez lett kitalálva. Mivel sokszor alkalmazzák téli kertek, teraszok széles üvegfalaihoz, a gyártásnál az állatbarátokra is gondoltak, így a hagyományos üvegszálas háló mellett erősebb megoldással, kutyahálóval is elérhető. A toló szúnyogháló ajtóknál ráadásul megvan az a szabadság, hogy a tolópálya hossza igény szerint akár négyméteres is lehet.

Dupla Tolóajtós szúnyogháló

unnamed 1

A tolópályás szúnyoghálós rendszereket általában nagy felületű nyílászáróknál alkalmazzuk. A tolópályás rendszerek profiljai extrudált alumíniumból készülnek amelyek garanciát jelentenek a minőségi elvárásainknak. A keret profil egy illetve kétpályás kivitelben készülhet.
A profil szempontjából megkülönböztetünk 10x37mm-es illetve 13x62mm-es típust, az előbbinél az ajtóprofil keretből kiemelhető, amely praktikus megoldás a tisztítás, téliesítés és a szállítás szempontjából egyaránt. A szerkezet stabilitását a kiváló alapanyagokból előállított PVC és alumínium alkatrészek biztosítják. A rovarok elleni védelmet az ajtóprofilba húzható szőrkefe garantálja.

Pliszés szúnyogháló

plisze

Felsőkategóriás Pliszé rovarháló. Ez a szúnyoghálótípus tökéletesen védi a rovaroktól a lakást, ráadásul használata kényelmes és praktikus. A kereten belül egy zsinór vezeti a több függőleges rétegből álló hálót. Mivel nincs szükség rugós megoldásokra, így működtetése kényelmes és bárhol megállítható. Keskeny, szinte észrevehetetlen keretben halkan működtethető. Nagyméretű ajtók lefedésére is alkalmas, és akár kétszárnyú változatban vagy sorolva is rendelhető. Kiemelő kerettel redőny mögé is beépíthető. Igény esetén függőleges, lehúzható típust is rendelhet.

Nyíló szúnyogháló ajtó

szunyoghalo nyilo 04

Szúnyogháló ajtók esetén a legegyszerűbb és legpraktikusabb megoldás a nyíló ajtó, hiszen a masszív extrudált alumínium keret stabilan és feszesen tartja az üvegszálas hálót, a rúgós zsanér pedig vissza is csukja utánunk még ha épp tele is a kezünk. A mágneszáras rögzítés épp elég ahhoz, hogy a szél ne tudja kinyitni, mégis könnyedén, kézzel nyithassuk.

Minden nyíló ajtó rendelkezik keresztmerevítővel, ami megkönnyíti a nyitást és garantálja a tartósságot, minimálissá téve a lógás esélyét, igény esetén pedig további alsó merevítéssel tudjuk ellátni a nyíló ajtókat.

Reluxa

567525 1

Alkalmazása szinte határtalan lehetőséget nyújt, hiszen bármilyen ablakra, illetve ajtótípusra felszerelhető. A lamellák 16 és 25 mm-es alumíniumból gyártódnak, 50 színárnyalatból választható.

Üvegpálcás reluxánál a lamellák felhúzását a karnis oldalán kivezetett zsinórokkal lehet szabályozni, rögzítésüket a kivezetésnél alkalmazott súlyzár végzi, amelyet a zsinórok húzásirányával lehet szabályozni. A lamellák forgatását, a fény mennyiségét és irányát, a fejsín oldalán üvegpálcával vezéreljük, amely egy kis csigahajtás segítségével vezérli a lamellákat.

Kérjen árajánlatot!

Töltse ki az alábbi űrlapot és kollegánk hamarosan jelentkezni fog e-mailben vagy telefonon.